Categorie:

Rauw

Een derde van de groenten die we in een gemiddeld klimaat eten kan rauw en/of gepickeld gegeten worden. Een rauwe bereiding is met name geschikt in de warmere maanden van de lente en zomer seizoenen, omdat het een verkoelend effect heeft.

Het bereiden van groenten heeft de voorkeur boven het rauw eten. Voor een lichte bereiding in de warmere seizoenen kun je het beste kiezen voor kookstijlen als stomen en blancheren. Door deze manier van bereiden worden groenten beter verteerbaar.

Heb je na het eten van een rauwe salade vaak last van een opgeblazen buik? Rauwe groenten bevatten van nature veel vezels die natuurlijk erg belangrijk en goed voor ons zijn. Ze helpen je darmen gezond te houden. Maar vezelrijke producten zoals groenten kunnen door hun vezels ook moeilijk verteerbaar zijn voor je darmen. Door de groenten te bereiden (stomen, koken, pickelen, fermenteren etc.) worden ze makkelijker verteerbaar. Bij gefermenteerd voedsel komt er ook nog eens een gezonde melkzuurbacterie vrij die je spijsvertering dus een extra handje helpt.

  • 1
  • 2