Categorie:

Op het werk

Eten op het werk kan weleens saai worden. Al vind ik brood eten geen straf, ik wil ook weleens wat anders. Soms lijkt het lastig om een gezond en makkelijk alternatief voor die handige boterhammen te verzinnen. Maar met een paar geweldige smaakmakers van goede biologische kwaliteit achter de hand maak je van allerlei simpele dingen echt iets bijzonders…

Deze houdbare ingrediënten zijn handig om op je werkplek in de (koel)kast te hebben staan:

  • Een pot edelgistvlokken. Deze hebben een hartig smaakje dat aan kaas doet denken en kun je zo overal overheen strooien.
  • Een potje misopasta. Voeg bijvoorbeeld een lepeltje toe aan een kop gekookt water en je hebt al een heerlijke mineraalrijke bouillon waar je dan weer wat vers gesneden groenten aan toe kan voegen.
  • Een flesje shoyu. Een all time favorite onder de smaakmakers. Een klein scheutje shoyu maakt alles lekker, zo maak je in een handomdraai een Japanse salade ;-)
  • Een potje / zakje gomasio. Dit is geroosterd sesamzaad met zeezout, en geeft een super lekker smaakje aan heel veel gerechten. Ik upgrade er bijvoorbeeld vaak een saaie boterham met hummus of pindakaas mee :-) Het is kant-en-klaar te koop bij de natuurvoedingswinkel, maar ook makkelijk zelf te maken.
  • Een potje / zakje gedroogde wakame (zeewier). Lang houdbaar en je hebt maar een klein plukje nodig dat je enkele minuten in (warm) water hoeft te weken. Deze kan je zo in de soep of als topping op je broodje gebruiken.

Benieuwd waarom het een goed idee is om dagelijks een beetje zeewier in je voedingspatroon op te nemen? Lees hier alles over zeewier