Er zijn ontzettend veel kookstijlen en combinaties denkbaar. Voor de kookstijl bakken in een pan kunnen we de volgende subcategorieën onderscheiden. Via het menu vind je bij kookstijlen de bijbehorende recepten.
Kinpira-stijl / sauteren & koken
Combinatie van sauteren en koken: Groenten eerst enkele minuten in olie bakken, daarna water toevoegen en 80% gaar koken. Dan shoyu toevoegen en enkele minuten laten gaarkoken. Overtollige vocht eventueel weg laten koken door deksel te verwijderen.
Sukiyaki
Traditioneel Japans eenpansgerecht dat wordt klaargemaakt in een gietijzeren koekenpan en vervolgens in bouillon gekookt.
Nabe
Koken in een aardewerk pan aan tafel. Vergelijkbaar met fondue, maar dan met bouillon.
Sauteren
Bakken in een pan met olie.
Roerbakken / wokken
Kort bakken in een pan met olie en continue omscheppen. Ook geschikt icm kinpira-stijl
Grillen
Geeft groenten een licht gebrande smaak. Zachte groenten behouden hun vorm en textuur en worden niet zacht.
Frituren & tempura
Zorgen voor een rijke en knapperige smaak voor de meeste groentesoorten. Geeft snelle energie. Niet geschikt voor dagelijks gebruik vanwege het hoge oliegehalte.