Makkelijk, snel én gezond!
Dit fris-zoete noodle gerecht is extreem makkelijk en snel klaar te maken. Het is daardoor uitermate geschikt voor een heerlijke warme zomeravond. Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil je wel gewoon gezond eten? Maak dan deze heerlijke noodles met courgette en mango!
Noodles met courgette en mango
PrintIngrediënten
- 2 porties noodles
- 1 (gele) courgette
- 1 mango
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen (het sap van)
- 4 el. mango azijn (van Foodelicious)
- olijfolie
- zeezout
- basilicum
Bereidingswijze
- Breng alvast water in een pan aan de kook voor de noodles.
- Snijd intussen de courgette, mango en knoflook in kleine stukjes
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, courgette en voeg na een paar minuten ook de stukjes mango toe en laat nog even mee verwarmen. Voeg een snufje zeezout naar smaak toe.
- Kook intussen de noodles met een snufje zeezout in het kokende water in een paar minuten gaar op laag vuur.
- Giet de noodles af, verdeel over de borden en verdeel vervolgens de gebakken courgette en mango daar overheen.
- Besprenkel met een scheut mango azijn en vers citroensap en garneer met een flinke hand basilicumblaadjes.
Tips, variaties en bijzonderheden
In dit zomerse gerecht vind ik de gele courgette leuk bij de mango staan, maar je kunt natuurlijk ook een groene courgette nemen. Niet zo gek op mango? Ananas is ook een optie!

Dat was lekker! En wat een mooi bordje hè? Ooit bij Zara home gekocht, maar inmiddels helaas gebroken. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉