Fit Vegan
  • Voedselgroep
    • Bonen en peulvruchten Fruit Graanproducten en deegwaren Groenten Kruiden en specerijen Noten, zaden en pitten Plantaardige eiwitproducten Volle granen en rijst Zeewier Alles

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Noodle soep

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Pre Workout

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en sinaasappel

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Noodles met courgette en mango

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Vegan kaastosti

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Noodle soep

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Noodles met courgette en mango

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Noodle soep

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Noodles met courgette en mango

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Gomasio

      Dressing van miso en tahin

      Dressing van miso en sinaasappel

      Miso

      Kombu pesto

      Warme melk met salie

      Pasta met lavendel

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Hummus uit Veggiestan

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan kaastosti

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

      Frisse saus van zijdentofu

      Tofu met shoyu

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Pasta met lavendel

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Tempeh met een vleugje Bali

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Misosoep

      Kombu pesto

      Noodle soep

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

  • Soort
    • Bijgerecht Desserts Diner Dranken Lunch Ontbijt Salades Smaakmakers Soepen Tussendoor Alles

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Bonenburgers

      Tofu met shoyu

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Vegan Pre Workout

      Energieballen voor een extra boost

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Pulled mushrooms

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bonenburgers

      Tofu met shoyu

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Noodles met courgette en mango

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Vegan Pre Workout

      Warme melk met salie

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Bonenburgers

      Noodle soep

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Vegan Pre Workout

      Energieballen voor een extra boost

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Geperste salade van wintergroenten

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Gomasio

      Dressing van miso en tahin

      Frisse saus van zijdentofu

      Dressing van miso en sinaasappel

      Miso

      Kombu pesto

      Hummus uit Veggiestan

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Misosoep

      Noodle soep

      Vegan Pre Workout

      Energieballen voor een extra boost

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

  • Kookstijl
    • Bakken in een pan Fermenteren en pickelen Grillen Koken Oven Rauw Alles

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Pulled mushrooms

      Gomasio

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bonenburgers

      Tofu met shoyu

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Tempeh met een vleugje Bali

      Noodles met courgette en mango

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Geperste salade van wintergroenten

      Miso

      Vegan kaastosti

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Misosoep

      Noodle soep

      Warme melk met salie

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Noodles met courgette en mango

      Pasta met lavendel

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan Pre Workout

      Artisjokken tapenade

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Frisse saus van zijdentofu

      Geperste salade van wintergroenten

      Dressing van miso en sinaasappel

      Kombu pesto

      Noodle soep

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Hummus uit Veggiestan

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

  • Seizoen
    • Herfst Lente Winter Zomer Alles

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Misosoep

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Tempeh met een vleugje Bali

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Frisse saus van zijdentofu

      Tofu met shoyu

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Noodles met courgette en mango

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Dressing van miso en sinaasappel

      Tempeh met een vleugje Bali

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Artisjokken tapenade

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Frisse saus van zijdentofu

      Tofu met shoyu

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Noodles met courgette en mango

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Artisjokken tapenade

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Frisse saus van zijdentofu

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Dressing van miso en sinaasappel

      Tofu met shoyu

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

  • Gelegenheid
    • Feest Kinderen Onderweg Op het werk Sport Alles

      Artisjokken tapenade

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Dressing van miso en sinaasappel

      Kombu pesto

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Energieballen voor een extra boost

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Energieballen voor een extra boost

      Vegan kaastosti

      Noodle soep

      Hummus uit Veggiestan

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Energieballen voor een extra boost

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Artisjokken tapenade

      Vegan kaastosti

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Dressing van miso en sinaasappel

      Kombu pesto

      Noodle soep

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Pizza met gegrilde bloemkool

  • Conditie
    • Darmklachten Glutenvrij Hoofdpijn Kater Slaapproblemen Verkoudheid Alles

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Miso

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Misosoep

      Artisjokken tapenade

      Warme melk met salie

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Misosoep

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Artisjokken tapenade

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Miso

      Warme melk met salie

  • Voedingsstof
    • Koolhydraten Mineralen Proteïne Vetten Vitaminen Alles

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan kaastosti

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Noodles met courgette en mango

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Pulled mushrooms

      Gomasio

      Dressing van miso en tahin

      Misosoep

      Dressing van miso en sinaasappel

      Miso

      Kombu pesto

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Pulled mushrooms

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

      Frisse saus van zijdentofu

      Tofu met shoyu

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Vegan kaastosti

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en sinaasappel

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Noodles met courgette en mango

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Frisse saus van zijdentofu

  • Home
  • Natuurvoeding
  • Vegan
  • Over mij
  • Contact
  • Voedselgroep
    • Bonen en peulvruchten Fruit Graanproducten en deegwaren Groenten Kruiden en specerijen Noten, zaden en pitten Plantaardige eiwitproducten Volle granen en rijst Zeewier Alles

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Noodle soep

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Pre Workout

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en sinaasappel

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Noodles met courgette en mango

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Vegan kaastosti

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Noodle soep

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Noodles met courgette en mango

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Noodle soep

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Noodles met courgette en mango

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Gomasio

      Dressing van miso en tahin

      Dressing van miso en sinaasappel

      Miso

      Kombu pesto

      Warme melk met salie

      Pasta met lavendel

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Hummus uit Veggiestan

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan kaastosti

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

      Frisse saus van zijdentofu

      Tofu met shoyu

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Pasta met lavendel

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Tempeh met een vleugje Bali

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Misosoep

      Kombu pesto

      Noodle soep

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

  • Soort
    • Bijgerecht Desserts Diner Dranken Lunch Ontbijt Salades Smaakmakers Soepen Tussendoor Alles

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Bonenburgers

      Tofu met shoyu

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Vegan Pre Workout

      Energieballen voor een extra boost

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Pulled mushrooms

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bonenburgers

      Tofu met shoyu

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Noodles met courgette en mango

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Vegan Pre Workout

      Warme melk met salie

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Bonenburgers

      Noodle soep

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Vegan Pre Workout

      Energieballen voor een extra boost

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Geperste salade van wintergroenten

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Gomasio

      Dressing van miso en tahin

      Frisse saus van zijdentofu

      Dressing van miso en sinaasappel

      Miso

      Kombu pesto

      Hummus uit Veggiestan

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Misosoep

      Noodle soep

      Vegan Pre Workout

      Energieballen voor een extra boost

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

  • Kookstijl
    • Bakken in een pan Fermenteren en pickelen Grillen Koken Oven Rauw Alles

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Pulled mushrooms

      Gomasio

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bonenburgers

      Tofu met shoyu

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Tempeh met een vleugje Bali

      Noodles met courgette en mango

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Geperste salade van wintergroenten

      Miso

      Vegan kaastosti

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Misosoep

      Noodle soep

      Warme melk met salie

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Noodles met courgette en mango

      Pasta met lavendel

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan Pre Workout

      Artisjokken tapenade

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Frisse saus van zijdentofu

      Geperste salade van wintergroenten

      Dressing van miso en sinaasappel

      Kombu pesto

      Noodle soep

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Hummus uit Veggiestan

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Artisjokken tapenade

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

  • Seizoen
    • Herfst Lente Winter Zomer Alles

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Misosoep

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Tempeh met een vleugje Bali

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Frisse saus van zijdentofu

      Tofu met shoyu

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Noodles met courgette en mango

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Dressing van miso en sinaasappel

      Tempeh met een vleugje Bali

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Artisjokken tapenade

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Frisse saus van zijdentofu

      Tofu met shoyu

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Tempeh met een vleugje Bali

      Noodles met courgette en mango

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Artisjokken tapenade

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Frisse saus van zijdentofu

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Dressing van miso en sinaasappel

      Tofu met shoyu

      Witlof salade met mango, avocado en pecannoten

  • Gelegenheid
    • Feest Kinderen Onderweg Op het werk Sport Alles

      Artisjokken tapenade

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Dressing van miso en sinaasappel

      Kombu pesto

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Energieballen voor een extra boost

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Hummus uit Veggiestan

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Energieballen voor een extra boost

      Vegan kaastosti

      Noodle soep

      Hummus uit Veggiestan

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Energieballen voor een extra boost

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan Pre Workout

      Artisjokken tapenade

      Vegan kaastosti

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Dressing van miso en sinaasappel

      Kombu pesto

      Noodle soep

      Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Pizza met gegrilde bloemkool

  • Conditie
    • Darmklachten Glutenvrij Hoofdpijn Kater Slaapproblemen Verkoudheid Alles

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Miso

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Misosoep

      Artisjokken tapenade

      Warme melk met salie

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Misosoep

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Artisjokken tapenade

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Misosoep

      Geperste salade van wintergroenten

      Miso

      Warme melk met salie

  • Voedingsstof
    • Koolhydraten Mineralen Proteïne Vetten Vitaminen Alles

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Vegan kaastosti

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Noodles met courgette en mango

      Vegan Valentijnspannenkoeken met maca (ei-vrij)

      Pasta met lavendel

      Pulled mushrooms

      Gomasio

      Dressing van miso en tahin

      Misosoep

      Dressing van miso en sinaasappel

      Miso

      Kombu pesto

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Pulled mushrooms

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

      Frisse saus van zijdentofu

      Tofu met shoyu

      Seitan kebap met Iraanse rijst

      Pizza met gegrilde bloemkool

      Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

      Vegan kaastosti

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en sinaasappel

      Pudding van quinoa en gojibessen

      Noodles met courgette en mango

      Gierst ‘Gomoku’ met seitan

      Kikkererwten met saffraan en zeezout

      Pulled mushrooms

      Vegan kaastosti

      Gomasio

      Radicchio Rosso salade met bramen en pecannoten

      Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

      Bruine bonensoep voor kracht en warmte

      Bonenburgers

      Energieballen voor een extra boost

      Dressing van miso en tahin

      Frisse saus van zijdentofu

Fit Vegan

Fit Vegan • De plantaardige natuurvoedings database

Bonen en peulvruchtenHerfstKokenProteïneSoepenVerkoudheidWinterZeewier

Bruine bonensoep voor kracht en warmte

door linda 1 maart 2018

bruinebonensoep

Smaakvol, romig en verwarmend.

Zo is deze bruine bonensoep het beste te omschrijven. Perfect voor een gure herfst of ijskoude winteravond dus! Het vriest nu al de hele week in Nederland, en ik hoor werkelijk iedereen (inclusief mezelf) hierover klagen. Tijd dus voor een oplossing. Natuurlijk kun je een ticket boeken naar een tropisch oord, maar als je in het koude Nederland moet overwinteren kun je met voeding een hoop voor jezelf doen om het wat dragelijker te maken. Kijk naar wat de natuur in ons klimaat in het seizoen te bieden heeft en je hebt je antwoord. Niet alleen de ingrediënten, ook de manier van klaarmaken voegt een bepaalde energie aan je voeding toe. Ruil je verkoelende bakje yoghurt met tropische fruitsoorten ’s winters in voor een warme havermoutpap met bessen, en geniet ’s middags en ’s avonds van warme soepen, stoof- en ovenschotels. Gebruik vooral wortel- en knolgroenten, bonen en volle granen. Deze bieden een verwarmende energie tijdens de koude wintermaanden! Deze bruine bonensoep is heerlijk verwarmend en zo lekker romig van zichzelf! De toevoeging van een beetje gember maakt ‘m extra speciaal 🙂

bruinebonensoep

Gedroogde bonen vs. bonen uit blik of pot

Ik deinsde er zelf jarenlang voor terug. Het leek me teveel gedoe, dat weken en lange koken. Maar sinds ik ermee begonnen ben heb ik geen spijt. Ik heb inmiddels een hele verzameling bontgekleurde bonen in glazen potten op mijn planken staan. Zo heb ik altijd wel iets te eten in huis en het staat nog leuk ook 🙂

Het weken van bonen zorgt voor een betere verteerbaarheid door het lichaam. Hierdoor wordt eventuele gasvorming verminderd en kunnen voedingsstoffen beter opgenomen worden. Je hóeft bonen dus niet te weken, maar het is wel beter.

Wil je meer weten over bonen soorten, voedingswaarden, bereidingswijzen en recepten? Hier vind je het allemaal bij elkaar!

Bonen uit blik of pot worden in de fabriek eerst gekookt en daarna in hun kookvocht nageweekt. Dit heeft niet hetzelfde effect. Ook wordt er aan voorbereide en voorverpakte voeding vaak van alles toegevoegd omwille van de houdbaarheid en kleur. Je kunt je natuurlijk afvragen wat dit doet met de energetische kwaliteit van je eten…

bruinebonensoep

Bonen koken met kombu en zeezout

Voor mijn soepen gebruik ik eigenlijk nooit bouillon blokjes. Deze bevatten vaak teveel bewerkt zout en misschien ook nog andere ongewenste ingrediënten. Beter is het om voor een stukje kombu te kiezen. Deze leg je onderin de pan en kook je mee met in dit geval de bonen. (Bij rijst en andere granen kun je hetzelfde doen.) De bonen krijgen er een zachter velletje van, en de smaak wordt iets hartiger door de heerlijke zoutige umami smaak van de kombu. Ook zal je profiteren van zijn gezonde voedingsstoffen. Hij bevat namelijk een flinke dosis mineralen en vitaminen.

Lees hier alles over kombu en andere zeewieren.

Als het water enkele minuten aan het koken is, voeg ik een flinke snuf zeezout toe. Natuurlijk zeezout is onbewerkt en bevat dus ook een grote hoeveelheid belangrijke mineralen die we hard nodig hebben om ons lichaam up and running te houden. (Bij regulier keukenzout is dit er grotendeels uitgehaald omdat dit soort zout voornamelijk voor de industrie gebruikt wordt.) Als je het zeezout mee laat koken met je gerecht, de bonen in dit geval, komt er een laagje om de zoutcellen die het zout beter opneembaar maken. Je kunt het dus beter tijdens het koken toevoegen dan achteraf.

bruinebonensoep

Bruine bonensoep voor kracht en warmte

Print
Aantal personen: 2 Voorbereiding: 1 nacht weken Bereidingstijd: 1 Uur

Ingrediënten

  • 1 cup bruine bonen (gedroogd)
  • 1 liter water
  • een stukje kombu van +/- 3 cm
  • 1 ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1-2 cm gember, geraspt
  • 1/2 el. zeezout
  • peterselie, voor de garnering
  • 1 el. shoyu (optioneel, naar smaak)
  • 1-2 el. rijst- of havervlokken / havermout (optioneel, maakt extra romig)

Bereidingswijze

  1. Was de bonen goed en zet ze liefst een nacht in een kom water te weken. Als dit niet lukt, week ze dan enkele uren of in ieder geval zo lang als mogelijk in warm water. Doe het stukje kombu er ook bij.
  2. Zet de bonen op hoog vuur op totdat het water kookt. Gebruik voor het koken het weekwater en vul dit eventueel aan met extra water. De kombu mag je erin laten zitten. Voeg een flinke snuf zeezout toe wanneer het water enkele minuten aan de kook is.
  3. Kook de bonen onder druk met een zware deksel die de pan goed afsluit, of in een snelkookpan. Zet het vuur op de laagste stand. De kwaliteit van de bonen, het soort pan en het soort hittebron hebben allemaal invloed op de kooktijd. Check dus zelf wanneer de bonen gaar zijn. Meestal is dit tussen de 30 en 50 minuten.
  4. Verwarm in een andere pan wat sesamolie, en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
  5. Als de bonen gaar zijn, kun je deze toevoegen aan de andere pan, of de gebakken knoflook, ui en gember bij de bonen voegen. (afhankelijk van het soort pan dat je gebruikt hebt)
  6. Pureer met een staafmixer minimaal de helft van de bonen zodat er een glade soep ontstaat. Je kunt hem ook helemaal pureren, of een deel heel laten, dat is een kwestie van smaak.
  7. De soep is van zichzelf al lekker romig, maar je kunt hem nog romiger maken door een of twee eetlepels havervlokken (gewoon havermout) of rijstvlokken toe te voegen en deze mee te pureren
  8. Diep op en garneer met peterselie, een rijke bron van vitamine C. Zo maak je er een optimaal wintersoepje van!
  9. Voeg naar smaak een scheutje shoyu toe als je ‘m wat zouter wilt hebben
bruine bonengemberknoflookkombupeterselieuizeezout
0 Reactie
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
linda

Vorige
Bonenburgers
Volgende
Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

Heb je deze al geprobeerd?

Vegan BBQ: Een feestje zonder vleesje

Tempeh met een vleugje Bali

Frisse saus van zijdentofu

Romige soep van kikkererwten en bleekselderij met rozemarijn

Gomasio

Pasta met lavendel

Dressing van miso en sinaasappel

Dressing van miso en tahin

Bonenburgers

Kombu pesto

Kikkererwten met saffraan en zeezout

Seitan kebap met Iraanse rijst

Gierst ‘Gomoku’ met seitan

Geperste salade van wintergroenten

Laat een bericht achter Cancel Reply

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Linda. Fit Vegan is ontstaan uit een passie voor heerlijk eten op een bewuste, gezonde en diervriendelijke manier.

Volg me op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Volg me op Facebook

Fit Vegan

Recent Posts

  • Gierst ‘Gomoku’ met seitan

    11 juli 2018
  • Vegan Pre Workout

    9 mei 2018
  • Kikkererwten met saffraan en zeezout

    2 mei 2018

Categorieën

Archief

  • juli 2018
  • mei 2018
  • april 2018
  • maart 2018
  • februari 2018
  • januari 2018
  • december 2017
  • november 2017
  • oktober 2017
  • september 2017
  • augustus 2017
  • juli 2017
  • februari 2017
  • januari 2017

Volg me op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

All content on this website is created, photographed, written and designed by Linda Hirzmann - Fit Vegan


Terug naar boven