Lekker, weekend!
Dat betekent meer tijd om van de kleine dingen te genieten, beginnend bij het ontbijt. Wat dacht je ervan om je dag met deze bijzondere bladerdeeg taartjes te starten?
Bijzonder ontbijt met maar 3 ingrediënten, snel klaar
Hoewel ze er super speciaal uitzien (en ook smaken!), ben je met deze gebakjes maar een paar minuten bezig. Verrassend snel klaar, dus meer tijd om te genieten!
Variëer met toppings op het bladerdeeg
Natuurlijk kun je ieder weekend een andere topping proberen. Wat dacht je van abrikozenjam met stukken perzik erop? Of bramenjam met blueberries… Eet smakelijk, en geniet van alle mooie momenten dit weekend! ?
Taartjes van bladerdeeg met een fris-zoete topping
PrintIngrediënten
- Bladerdeeg
- Sinaasappel marmalade
- Banaan
Bereidingswijze
- Haal de kant-en-klare vellen uit de vriezer en leg ze neer op een stuk bakpapier. Ik gebruikte vegan bladerdeegvellen van het merk Moin Bio.
- Bestrijk de vellen met sinaasappelmarmalade of een andere smaak marmalade / jam. Ik gebruikte ‘bittere sinaasappel’ van het merk Fior di Frutta. Persoonlijk vind ik frisse, bittere en zure smaken zoals die van citrusvruchten het lekkerst, maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak.
- Snijd een paar plakjes banaan en verdeel die over de bestreken vellen bladerdeeg.
- Ze het geheel nu ongeveer 10 minuten in de oven. De baktijd hangt een beetje van je oven en het soort bladerdeeg af, dus kijk op de verpakking en controleer tussendoor even of je ze bruin genoeg vindt.
Tips, variaties en bijzonderheden
Natuurlijk kun je ieder weekend een andere topping proberen. Wat dacht je van abrikozenjam met stukken perzik erop? Of bramenjam met blueberries... Eet smakelijk, en geniet van alle mooie momenten dit weekend! ?